Vladimir Marinescu august 8, 2017 – Postat in: Autori

Este doctorand la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, avocat, membru al Baroului Timiș, Titular al Cabinetului Individual de Avocat Marinescu Vladimir Daniel și reprezentant în Romania al A-Law Internationaal Advocatenkantoor.

Studii:

Absolvent al Facultăţii de Drept și științe administrative, Universitatea de Vest din Timișoara (2005), a urmat cursurile unui masterat cu specializarea Dreptul Afacerilor la Facultatea de Drept și științe administrative, Universitatea de Vest din Timișoara, absolvit în anul 2007. Este doctorand în Drept la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara.

 Activitate universitară:

Autorul este asistent universitar doctorand, colaborator la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timișoara, Departamentul Finanțe – Disciplina Drept. De asemenea, este colaborator al programului de masterat Dreptul Afacerilor la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara. În perioada octombrie 2012 – decembrie 2014 a fost Director de cursuri în catedra de drept public/ Şef birou drept fiscal la Academy of European Law (Academia de drept European) din Trier, Germania, unde a conceput, organizat şi realizat seminarii şi conferinţe, în special în materia dreptului fiscal, dar şi în materia protecţiei datelor cu caracter personal şi a dreptului comerţului internaţional – din perspectiva dreptului public.

Publicaţii.

I. Cărți. 1. Coautor al lucrării „Consilier TVA”, Ed. Rentrop & Straton, 2007; 2. Coautor al lucrării Codul fiscal comentat şi adnotat, coordonator R. Bufan, Ed. Wolters Kluwer, București, 2008; 3. Colaborator al lucrării Ghidul Directivelor Europene privind TVA, Vol. 1, B. Terra, J. Kajus, Ed. Hamangiu, București, 2015.

II. Articole: – peste 20, dintre care cele mai recente: 1. Capcana contractelor fără TVA… inclusiv!, în Revista Română de Fiscalitate nr. 4/2008, Ed. Rentrop & Straton; 2. Dreptul de deducere al TVA și jurispudența Curții Europene de Justiție, în Revista Română de Fiscalitate nr. 8/2008; 3. Evoluția reglementării TVA: Cum interpretează legiuitorul practicile comerciale existente?, în Revista Română de TVA nr. 3/2008; 4. Care este regimul de TVA în cazul achiziției intracomunitare de autoturisme?, în Revista Română de Fiscalitate nr. 5/2008, Ed. Rentrop & Straton; 5. Care sunt implicațiile casăriii mijloacelor fixe asupra TVA?, în Revista Română de Fiscalitate nr. 5/2008, Ed. Rentrop & Straton; 6. Regimul TVA al închirierii imobilelor, în Revista Română de Fiscalitate nr. 6/2008, Ed. Rentrop & Straton.

Activitatea profesională:

Avocat titular la Cab. Av. Vladimir Marinescu din anul 2008, membru al Baroului Timiș, membru și avocat recomandat de BEROBA (Belgian Romanian Business Association), reprezentant în România al A-Law Internationaal Advocatenkantoor, Belgia. În perioada 2005-2006 a fost redactor extern/ colaborator permanent/ responsabil rubrică impozite indirecte al Revistei Curierul fiscal, Ed. C.H. Beck; în perioada ianuarie 2006 – august 2008 a fost șef-rubrică TVA/redactor extern/colaborator permanent la Revista Română de Fiscalitate, Ed. Rentrop & Straton, București; în perioada ianuarie-decembrie 2008 a fost redactor extern/colaborator permanent la Revista Română de TVA, Ed. Rentrop & Straton, iar în perioada august 2008 – martie 2009 a fost colaborator permanent și redactor extern al Revistei Monitorul Fiscalităţii Internaţionale, Ed. Wolters Kluwer, fiind și membru fondator al acesteia.

Afilieri:

Membru al IFA (International Fiscal Association) – România; Membru al IPA (International Police Association).