Nicoleta Solomon - Editura Solomon

„If you don’t build your own dreams, someone will hire you to help build theirs.”

Înființarea Editurii Solomon în primăvara anului 2014 pare inspirată din acest mesaj. Am simțit că doar alegând să facem lucrurile în felul nostru vom reuși să aducem diferența pe care ne-o dorim în domeniul editorial juridic. Punem în slujba acestui scop o experiență de peste 12 ani în redactarea de carte juridică, dar și pasiunea pentru cărți, împletită cu dorința de a promova produse de calitate și autori valoroși.

Așa cum spunea Hurmuz Aznavorian, un strălucit avocat din perioada interbelică, „a fi jurist înseamnă a fi profund uman”, iar „marii avocați se recrutează din rasa celor mai de seamă oameni. Ei trebuie să fie elitele generației lor”. Conștienți de rolul important pe care îl au în societate juriștii, indiferent de meseria pe care o practică, dorim să ne aducem contribuția la formarea profesională a acestora prin cărțile valoroase pe care ne propunem să le publicăm, astfel încât să devenim un partener de încredere în activitatea de zi cu zi a acestora.

În doar patru ani de la lansarea sa, Editura a reușit să publice un număr însemnat de cărți valoroase și autori de prestigiu în peisajul literaturii juridice din țară. Deși încă suntem la început de drum, lucrăm intens la structuri noi, cu care sperăm să vă surprindem, pe lângă formatele clasice de carte. Este, de fapt, una dintre ideile de la care a pornit această editură, și anume aceea de a oferi pieței juridice produse inovatoare, care să răspundă nevoilor acesteia, create tocmai în urma identificării nevoilor publicului și adaptate acestora.

Este foarte important pentru noi faptul că beneficiem de sprijinul, încrederea și suportul moral al unui număr impresionant de autori și colaboratori, oameni minunați, fără de ajutorul cărora această editură nu ar fi luat ființă. Gestul lor este apreciat enorm și le mulțumim fiecăruia în parte și pe această cale! Sperăm ca prin abordarea noastră – caracterizată prin profesionalism în redactare, promptitudine în comunicare, onestitate și transparență în colaborare – să obținem rezultate frumoase în acest domeniu și să fim apreciați ca un editor de încredere de către cei care aleg să ni se alăture pe acest drum.

Iar pentru dumneavoastră, cititorii noștri, avem foarte multe idei, motivație și energie, așa încât privim optimiști viitorul nostru editorial și vă invităm să rămâneți alături de noi, pentru că vor urma multe proiecte frumoase!

Nicoleta Solomon