Marilena Ene septembrie 20, 2017 – Postat in: Autori

Marilena Ene este avocat, membră a Baroului București din anul 2000 și partener în cadrul Societății de Avocați RAȚIU & RAȚIU din anul 2008.

Totodată, este colaborator extern al Facultății de Drept, Universitatea din București în cadrul Departamentului de Drept Public, Disciplinele Drept Financiar Public și Drept Fiscal; ea este licențiată a Facultății de Drept, Universitatea din București (2000) și a Facultății de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Academia de Studii Economice din București (2016).

În perioada 2009-2011 a urmat cursurile unui master în drept fiscal internaţional organizat de Vienna University of Economics and Business și de Institute for Austrian and International Tax Law, obţinând o diplomă LLM (Postgraduate Program in International Tax Law). Lucrarea de master „Protection of Permanent Establishments under the Fundamental Freedoms” a fost publicată în cadrul volumului „Permanent Establishments in International and EU Tax Law”, Editura Linde Verlag Wien, 2011.

În anul 2017 a finalizat cursurile Școlii Doctorale Multidisciplinare din cadrul Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative din București, cu teza de doctorat „Politici şi instrumente fiscal-bugetare în contextul bunei guvernări. Rolul taxei pe valoarea adăugată”.

Începând cu anul 2001 a publicat numeroase articole în reviste de specialitate și lucrări în volume colective și a participat în calitate de speaker la conferințe de specialitate naționale și internaționale, în România și în străinătate.