Dan Coman Șova august 11, 2017 – Postat in: Autori

Este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea din București, începand cu anul 2007. Autorul predă din anul 1996, ocupând succesiv poziția de preparator, asistent, lector universitar; în prezent, ține cursuri la disciplina drept fiscal. Autorul este și avocat, fiind membru al Baroului București din anul 1995.

Totodată, Dan Șova a fost senator în Parlamentul României pentru două mandate în perioada 2008-2016, vicepreşedinte al Comisiei Parla­mentare pentru modificarea Constituţiei României, membru al Comisiei Parla­men­tare de redactare a Noului Cod civil şi a Noului Cod de procedură civilă, membru al Comisiei Juridice a Senatului României în mandatul 2008-2012, chestor al Senatului României. A ocupat, de asemenea, în perioada august 2012 – iunie 2014, funcțiile de Ministru Delegat pentru Relația cu Parlamentul, Ministru Delegat pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, Ministru alTransporturilor.

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti (1995), Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti (2001) și este doctor în drept, cum laudae, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti(2005).

Dan Șova a publicat 8 cursuri în materia dreptului fiscal și a dreptului financiar fiscal, în calitate de autor și coautor, precum și numeroase studii şi articole în reviste de specialitate.